Cosmetische Bindweefselmassage is gericht op huidverbetering

Positieve resultaten zijn te behalen op het gebied van:

  • littekenweefsel
  • verbetering bij een vale en vermoeide huid of acne
  • milde vorm van eczeem en extreem droge huid
  • veroudering van de huid (zoals bij verslapping van de huid en bij rimpels en kraaienpootjes)
  • striae, strepen op het lichaam die ontstaan wanneer de huid sneller groeit, zoals bij een zwangerschap.
  • algehele huidconditie
  • cellulitis (sinaasappelhuid)

Het onderhuids bindweefsel is een losse weefsellaag en scheidt de huidlagen van het spierweefsel en de organen die eronder liggen. Het verbindt zo goed als het hele lichaam!

Tijdens een bindweefsel massage vervormen de bindweefselcellen waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en verbetering. De huid wordt soepeler en steviger. Bovendien verbetert de doorbloeding van de huid en activeert de massage de stofwisseling.

In het begin zullen de behandelingen wat vaker moeten worden herhaald om resultaat te boeken en daarna zal het gewenste resultaat behouden worden door af en toe terug te komen voor een behandeling.

Een gezichtsbehandeling begint op de rug, vervolgens wordt het gezicht en decolleté gemasseerd en eindigt met een ontspanningsmassage van bijvoorbeeld de hoofdhuid. De behandeling duurt een half uur en kost € 35,00. Desgewenst kunnen de technieken van de bindweefselmassage toegepast worden tijdens een ontspanningsmassage van een uur. Deze kost € 45,00.

Een zwangerschapsbehandeling bestaat uit een ontspanningsmassage (de gewone zwangerschapsmassage), aangevuld met de technieken van de bindweefselmassage op de buik en bovenbenen. Deze massage duurt 5 kwartier en kost € 55,00. (Zie ook zwangerschapsmassage.)

Voor behandeling bij littekens: neem eerst contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Contra-indicaties: Deze massage wordt niet gegeven bij koorts, hartklachten, bloeddruk- problemen, kwaadaardige tumor en chronische eczeem.

Na de massage veel water drinken is heel belangrijk voor het afvoeren van de losgekomen afvalstoffen.

Voor een optimaal resultaat zijn meerdere bindweefselmassages nodig. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de huidstructuur zal verbeteren.

Een gezichtskuur bestaat meestal uit 10 behandelingen. Dit is afhankelijk van de huidconditie en reactie van je huid. Deze behandelingen worden indien mogelijk als volgt afgesproken:

De eerste 3 weken 2 massages per week, daarna 4 weken 1x per week. Hierna kan bijvoorbeeld eenmaal per maand een herhaling van de massage plaatsvinden, desgewenst als onderdeel van een ontspanningsmassage.

Voor zwangerschapsmassage volstaat vanaf 3 maanden elke maand een massage. Hierbij wordt de huid voorbereid op het uitrekken en zal er minder kans zijn op striae.

Voor elke massage bij De Basis van 1 uur geldt: de derde massage is voor € 30,00. Voor zwangerschapsmassage aangevuld met cosmetische bindweefselmassage geldt: elke derde massage voor €40,00.

LOSSER IN JE VEL = LEKKER IN JE VEL

 

Voor vragen: info@bijdebasis.nl

bindweefselmassage