Jolanda Braam

Bij de Basis is de naam van mijn massagepraktijk, ingegeven door het feit dat je problemen en onrust voor kunt zijn bij de basis.
Bij de basisbehoeften van een kind horen voeding, warmte, maar ook geborgenheid.
Vanuit die geborgenheid kan een kind zich ontwikkelen, maar als er problemen zijn, zul je terug moeten naar deze basis om weer verder te kunnen gaan.

Even iets over mezelf: Ik ben Jolanda Braam, wonend in Ter Aar, met man en 3 dochters. Vanaf 1988 ben ik werkzaam in het onderwijs.

Waar ik op een gegeven moment tegenaan liep in het onderwijs, was de onrust bij veel leerlingen. Die onrust maakt het niet makkelijker voor de klas en de leerkracht. Ik merkte dat ik daar wat mee wilde, en dat bracht me terug naar De Basis. Ik ben de opleiding ‘Docent Babymassage’ gaan doen (bij ‘Sterrenkind’ in Den Haag). Door deze kennismaking ben ik enthousiast geworden en verder gegaan met het leren van massages. Verschillende cursussen volgden.

Omdat ik veel voldoening vind in het helpen van kinderen, door vaak net dat steuntje in de rug te geven dat ze op dat moment nodig hebben, heb ik de cursus Ouder-en Kindcoaching gevolgd bij ‘Bloei’, daarnaast de RT-opleiding, wat het plaatje compleet maakt voor mij.

Al met al heb ik ervaring in het onderwijs, met opvoeding en massage, en één van mijn specialiteiten is het omgaan met slaapproblemen bij baby’s en kinderen.
Graag deel ik dit met belangstellenden!